Afdrukken

Geld
Zodra de beschikking van de Rechtbank is ontvangen, openen wij een aantal bankrekeningen op uw naam. Dit zijn in ieder geval een beheerrekening en een leefgeldrekening en in sommige gevallen een spaarrekening. Alle bankrekeningen die u al heeft zullen opgeheven worden. Het saldo zal naar de beheerrekening worden overgemaakt. Op de beheerrekening komen al uw inkomsten binnen, zoals bijvoorbeeld salaris, toeslagen en alimentatie, maar ook alle andere inkomsten. Deze rekening wordt beheerd door Oostenbach Bewindvoering & Mentorschap. Van deze rekening wordt een vooraf vastgesteld bedrag overgemaakt naar uw leefgeldrekening. Van deze rekening heeft u de pas. Wilt u extra geld bovenop uw leefgeld, dan moet u dat zo spoedig mogelijk met opgaaf van redenen aanvragen. Houdt u er rekening mee dat dit in lang niet alle gevallen mogelijk is. Wilt u een overzicht van de beheerrekening, dan krijgt u die maandelijks per email toegestuurd.

Post
Wij verzoeken alle organisaties waar u op financieel terrein iets mee te maken heeft de post aan u, per direct op te sturen aan Oostenbach Bewindvoering & Mentorschap. Dat zal niet altijd direct goed gaan. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat de post die nog bij u aankomt direct aan ons door te sturen.

Inkomen
U bent zelf verantwoordelijk voor uw inkomen of uitkering. U dient al het mogelijke te doen om dit inkomen of deze uitkering te behouden. Een uitkering vraag u zelf aan. Bedenk dat als er geen inkomen of uitkering op de beheerrekening wordt gestort er ook geen leefgeld kan worden overgemaakt.

Schulden
Als bewindvoerder ondersteunen wij u bij het oplossen van uw schulden. Wij kunnen de schulden echter vaak niet voor u oplossen. In dat geval adviseren wij u zich aan te melden bij de gemeentelijke schuldhulpverlening. Schuldhulpverlening is alleen mogelijk op het moment dat er sprake is van een stabiele financiële situatie en als er voldoende vaste inkomsten zijn. Het maken van nieuwe schulden is in alle gevallen verboden.